Politica privind confidentialitatea si prelucrarea datelor cu caracter personal.

1. Definitii

1.1. Operator. Operatorul delegat cu prelucrarea datelor conform cu Regulamentului GDPR este centuracicloturisticabucuresti.ro si se refera la acest site.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care se pot transmite solicitari de informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal este adresa de e-mail: admin{@}centuracicloturisticabucuresti.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier in format foarte mic, format in general din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui computer sau al unui alt tip de dispozitiv folosit in vederea navigarii pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit platforma web.

1.4. Persoana in cauza in sensul Regulamentului GDPR. Reprezinta persoana fizica identificata (care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana in cauza poate fi solicitantul unui serviciu oferit de catre Operator, dar si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal sunt transmise catre Operator.

1.5. Categorii de date prelucrate. Reprezinta datele cu caracter personal si sunt prelucrate de catre Operator doar atunci cand introduceti datele intr-o rubrica din cadrul site-ului sau ni le transmiteti prin intermediul e-mail-ului.

1.6. Prelucrarea datelor personale: Reprezinta orice set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce date vor fi procesate?

2.1. Datele colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor publicitare si imbunatatirea serviciilor si produselor, centuracicloturisticabucuresti.ro utilizeaza date despre articolele achizitionate de catre clientii nostri. Daca ati aprobat salveazrea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu utilizarea acestora, centuracicloturisticabucuresti.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dvs, produce vizualizate si alte activitati in platforma.

2.2. centuracicloturisticabucuresti.ro nu colecteaza sau nu proceseaza sub alta forma niciun fel de informatii personale sensibile, cum ar fi, spre exemplu, date despre starea dumneavostra medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de clienti. Pe centuracicloturisticabucuresti.ro procesam date cu caracter personal despre cei care utilizeaza platforma. In principal, procesam datele cu caracter personal care ne sunt furnizate atunci cand va inscrieti in lista de newsletter. Aceste date includ, mai ales, adresa dumneavostra de e-mail si numele.

3. Cu ce scopuri sunt procesate datele cu caracter personal?

3.1 Pentru o mai buna directionare a reclamelor si promovarii, centuracicloturisticabucuresti.ro salveaza date legate de cookie-uri in accesarile platformei, produsele accesate si alte activitati de pe site. Salvarea este posibila numai pe baza acordului dvs. legat de utilizarea cookie-urilor cu relevanta. Acest consimtamant este complet voluntar. De cele mai multe ori, pe baza informatiilor furnizate, centuracicloturisticabucuresti.ro obtine statistici si analize privind comportamentul utilizatorilor site-ului. Acestea fac posibila o mai buna redirectionare a campaniilor publicitare sau adaptarea continutului site-ului la ceea ce va intereseaza si ceea ce cauta in general, un grup mai mare de utilizatori ai platformei. In cazul acesta, salvarea datelor se face de cele mai multe ori automat.

3.2. Pentru promotiile noastre de produse si promovarea centuracicloturisticabucuresti.ro sub forma de newsletter trimis utilizatorilor, centuracicloturisticabucuresti.ro utilizeaza in principal adrese de e-mail. Procesarea se executa in acest caz numai pe baza acordului dvs., care este in totalitate voluntar. Chiar daca nu sunteti de acord, puteti continua sa utilizati site-ul nostru in totalitate. Va dati acordul catre centuracicloturisticabucuresti.ro in timpul inregistrarii la introducerea adresei dvs. de e-mail. De retinut faptul ca inscrierea pe centuracicloturisticabucuresti.ro se poate face numai de catre persoane cu varsta mai mare de 15 ani. Acordul dvs. se poate retrage in orice moment dand clic pe link-ul din orice newsletter.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a asigura functionalitatea generala a site-ului, executarea unui contract si consimtamantul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dvs. in calitate de persoana vizata cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal oferite

4.1. Drepturile utilizatorilor vizati si cum cum se pot exercita

Conform Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata sunteti beneficiarul de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces cu privire la datele personale. Reprezinta dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul catre datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta posibilitatea de a solicita Operatorului si de a avea posibilitatea de a recrifica datele cu caracter personal incerte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din zona de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a avea posibilitatea stergerii datelor cu caracter personal care va privesc in cazul in care se nbaplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a intra in posesia datelor cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment utilizarii datelor cu caracter personal care va privesc, conform cu Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii ce are la baza exclusiv prelucrarea automata a datelor personale Include crearea de profiluri, care produco efecte juridice care privesc utilizatorul sau il afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. In momentul in care situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti manifesta aceste drepturi?

Pentru a va putea exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati prin cerere scrisa in format electronic, datata si semnata catre adresa e-mail: admin{@}centuracicloturisticabucuresti.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor personale.

4.3. In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dumneavoastra?

In termen de maxim o luna ce se calculeaza de la primirea cererii dumneavoastra vi se vor transmite informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivarea pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la datele personale vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

Tot odata, conform Regulamentului GDPR, termenul de raspuns mentionat mai sus se poate prelungi cu cel mult doua luni daca este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dvs. si numarul cererilor, urmand sa va informam cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

Destinatarii care prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene sunt obligati sa respecte aceleasi prevederi legale, oferind acelasi nivel de protectie ca si Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu ce activeaza pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia au certificatul “Privacy Shield” si sunt considerati de catre Comisia Europeana ca furnizand un nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” poate fi gasita in link-ul de mai jos: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a ne asigura ca acest serviciu functioneaza la parametrii doriti, folosim un tert specializat in domeniul transmiterii de e-mail-uri, respectiv platforma MailChimp apartinator al The Rocket Science Group. Politica acestuia tert in domeniul protejării datelor se regaseste aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din mailul primit, fie prin trimiterea unui e-mail catre adresa admin{@}centuracicloturisticabucuresti.ro

5.2. Transmiterea datelor catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazurile speciale, atunci cand se impune acest lucru prin lege, compania noastra este obligat sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la datele personale.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va putea oferi o experienta cat mai placuta in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software pe care le utilizam. In sensul acesta, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele sociale

Platforma noastra utilizeaza “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile de retele sociale de pe Platforma noastra sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii pentru analizarea traficului

Platforma noastra utilizeaza serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Platforma noastra utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza al platformei oferit de catre de Google, Inc. („Google”), folosind cookies. Mai multe date despre acest lucru puteti gasi pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in acest caz s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Platformei noastre. Tot odata, exista posibilitatea de a, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Detalii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 18.10.2022